עוגת שכבות

May 1, 2018

בריכת הקשתות ברמלה

 

כשהציעו לי לבוא להכיר את רמלה, את השוק המקורי ואת ההסטוריה שעומדת מאחורי העיר האמיתית, הרב תרבותית קפצתי על האוצר.
טעמתי במסגד, כנסייה, בבריכת הקשתות, בעתיקות, אצל אומנים, קהילות שונות, וכמובן שבשוק רמלה העשיר.

 

עיר עם כל כך הרבה שכבות של טעמים, וסיפורים, שהביקור רק פתח אצלי את כל החושים והחשקים להגיע לשם עוד ועוד, ולהכיר אותה מבפנים.
כל פיסה שם מכוסה בעוד פיסה, כמו עוגת רבת שכבות שלא נגמרת, ואת רוחב הידיים באירוח, הרגשתי כמו שהגעתי.
ארחו אותי כיד המלכה, והזכירו לי את השינוי בטעמים שעברתי, במסע הקולינרי של חיי. ועד כמה אני מכורה עכשיו, לקפוץ בכל הזדמנות על השווקים שמסיירים אצלי בין כל החושים.
מוזמנים לצאת איתי למסע חושים וטעימות בציר הזמן.


 

סיור ברמלה

 

שניים סינים עם כינור
בעפולה בירת העמק היתה מסעדה סינית אחת ויחידה. אליה יצאנו לחגוג את יום הולדתי פעם בשנה.
אהבתי להזמין אורז עם חביתה, אגרול עם רוטב בטעם מיץ פטל, ובננה מטוגנת לקינוח.
זהו הטעם הקולינרי הכי רחוק שיכלתי לחוות, במהלך הילדות והנעורים.
אחר כך זה התקדם ל'צרפתייה הקטנה', שם אכלתי בדרך כלל פרנצ׳ טוסט, ובזה הסתיימה לה הטעימה מהמטבח הצרפתי.
וכך טעמי הקולינרי הסתכם בסינית אחת, צרפתייה קטנה, ואיטלקייה העונה לשם "פיצרייה רימיני", שחברה לצרפתייה וישבה מולה בעיר הבירה של העמק. נשבעת לכם זאת לא התחלה של בדיחה.

במסגד הגדול - רמלה

 

שכבות של שומן טראנס
טעמי האישי היה מורכב משכבות על גבי שכבות של ביקורת וחוסר פתיחות לעדות ותרבויות ששונות מעולמי הצר כנמלה.

עם השנים והתבגרותי, אני חושבת שהשינוי נעשה, בהסרת שכבה אחרי שכבה, יציאה מהקן המשפחתי והמעבר לגור עם אישיהיקר במושב אחר. 
אומנם אישי הפרטי משוייך לעדה התימנית, אבל הוריו נולדו בארץ ועברו למושב של רומנים (ציפורי), וגם הוא גדל בסביבה אותה הכרתי.
וביננו, ג'חנון ומלאווח, הם בצקים מלאי שומן מאוד אהובים על כולם בלי יוצא מן הכלל.
אפשר לומר שמי שגדל מחוץ לאיזור הטעמים שהכרתי, לא הצליח לעבור את השכבות שלי.

הייתי מנומסת, אבל רוב הזמן לא מקולפת. קוצנית, אטומה ועטופה בשכבות שומן שמסרבות לסור ממני.

 

 

במסגד הגדול- רמלה
 

דג מלוח עם ריבת תות

הטמעת הטעמים השונים אצלי התחילה לא מתוך חינוך, או שינוי תפיסתי אליו הייתי מודעת.
הוא החל בטיפין טיפין, כל שנה עוד ניסוי של טעם אחר, כמו תינוק שמתחיל לאכול ומטעימים אותו כל פעם בטעם חדש אחר, שירכוש אותו.
כשגיסתי אנינת הטעם הגיעה עם משפחתה לאחד הביקורים בארץ (גרים בחו״ל), היא החליטה להזמין אותנו למסעדת סושי הכי נחשבת בארץ (בזמנו), בהרצליה פיתוח.
היא הזמינה בקפדנות את המנות הכי טעימות, סושי עם שכבות שונות, קונוסים, סוגי דגים שונים, אצות ומה לא.
הכול קסם לי, צורת ההגשה האסתטית והמבוקרת, האנשים שישבו מסביבנו, המלצריות שהיו לבושות כגיישות ביפן, עד הכנסת הביס הראשון של הסוש לפי...

נזרקתי ישירות לפרוסת הבוקר של הוריי, עם ריח דג מלוח והריבה לידו. תחושת קבס עלתה בפי, וחוץ מחור בכיס נחרצה דעתי על עוד ניסיון כושל ברכישת טעמים חדשים.
 

 סיור חושים ברמלה

 

אבקת מרק עוף

אם מישהו היה אומר לי בגיל 20, שאחת האהבות הגדולות שלי בגיל 40, תהיה "סיור שווקים", הייתי צוחקת עד שבטני היתה מתעלפת מכאבים.
הייתה צרכנייה אחת במושב, שבה היו עושים את כל הקניות, גבינות, ממרחים ושאר ירקות ופירות שבד״כ היו מהשדות.


הטוויסט בתפריט קרה כשהבנתי שהטעמים הם הסיפורים עליהם גדלתי, ממקום מאוד קטן ומצומצם של מושב עם צרכנייה אחת, שהכילה את כל ׳חומרי הגלם׳ האפשריים לבישולים וטעמים.
הם הזכירו לי מרק מאבקת מרק עוף בלבד.

 

היום אני מאוהבת בסושי וסוגי דגים שונים (טרם הגעתי לרמת דג מלוח אבל עדיין התקדמות מטאורית)

טעמים מגוונים או אחרים וחיבורים שמדליקים אותי.
להגיע למקומות חדשים בזכות החשקים ולנסות לחוות ובעיקר לשמוע את הסיפורים מאחורי החושים.


 

 בכנסייה הפרנצסקית ובשוק רמלה



לסיום, אניח פה טיזר, שבקרוב יהיה מדור חושי חדש, בו אצא מידי פעם עם אורחים בבלוג למסע חושי.
ונתחיל עם אורחת כבוד רבת שכבות ויכולות.


תודה שטיילת איתי בין השכבות והטעמים, אשמח שתכתבי לי בתגובות למטה, איך טעמך האישי נרכש?

 

שלך

נתלי

 

פרטים על סדנת צילום בנייד מתחת לאף בשוק רמלה+טעימות ב 20.12.18

***כל הצילומים בפוסט צולמו על ידי נתלי תמיר בנייד #מתחת_לאף


פינת התודות ומידע נוסף על רמלה

גלית קידר המנצחת על המקהלה בעלת הבלוג  שעמום הוא בחירה בחופש הגדול ובכלל ניתן למצוא בו שלל פעיליות עם הילדים וגם לנו המבוגרים מהנות ויצירתיות. בנוסף גלית בהתנדבות ומסירות גדולה מנהלת קהילה ביחד עם גיל דרורי בפייסבוק ומחוצה לה בלוגרים ישראלים- שת״פ תמיכה ומוטיבציה ובזכות הארגון שלה סיור הבלוגרים הרב שכבתי יצא לפועל.

 
אורנה שומרון ממרכז המבקרים של רמלה, על ארגון ואירוח המפגש, והדרכת סיור טעימות בשוק רמלה

ניתן להזמין סיורים וסיורי טעימות דרך האתר או בטלפון 08-9292650.
(אל תשכחו להזמין אותי להצטרף, מכורה כבר ציינתי...)


רון פלד מנהל התיירות ומוזאון רמלה החדש הדריך אותנו בסיור חושי ורב תרבותי בצורה מקצועית ומעוררת השראה.


כל המידע על האטרקציות, שעות הפתיחה והמחירים ניתן למצוא באתר www.goramla.com המחירים סימליים.

 

 

 

 

 



 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

#מתחת_לאף

אני נתלי ונעים לי מאוד להכיר אתכם,
בלוגרית. סקרנית. ויוצרת.
מנחה ומרצה סדנאות צילום בסמארטפון מתחת לאף בארץ ובחו״ל
להמשך קריאה

פוסטים אחרונים

Please reload

מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם

לקריאת פוסטים קרובים 

Please reload

  נתלי תמיר  בלוגרית | סקרנית | יוצרת  

מתחת
לאף

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Pinterest - White Circle

©  כל הזכויות שמורות לנתלי תמיר